Ce este AdBlue®

AdBlue® este o soluție apoasă pe bază de uree (32,5%) și apă deionizată (67,5%). Este un lichid incolor, limpede și cu miros ușor înțepător de amoniu. AdBlue® nu este un aditiv și nu se adaugă peste carburant. Este o soluție separată, stocată într-un rezervor suplimentar și special destinat.
AdBlue®, al cărui nume tehnic este AUS32, este cunoscut și ca DEF în Statele Unite sau ARLA32 în Brazilia. AdBlue® este marcă înregistrată VDA (Verband der Automobilindustrie). Calitatea acestei soluții este definită prin norma DIN 70070 a VDA și prin norma ISO 22241-1/22241-2.

Cum functioneaza AdBlue®

AdBlue® este injectat în gazele de evacuare din catalizatorul motorului diesel în scopul reducerii, până la neutralizare, a emisiilor nocive și pentru reducerea emisiei de pulberi fine (particule de funingine) în atmosferă, contribuind astfel la reducerea poluării și păstrarea unui mediu înconjurător curat.
După injectarea soluției AdBlue® în gazele de evacuare, ureea apoasa se evaporă și se descompune pentru a forma amoniac (NH3) și dioxid de carbon (CO2). Acest proces are loc la temperaturi ridicate. Amoniacul (NH3) reacționează cu oxizii de azot (NOX) care se formează ca urmare a arderii motorinei. În urma reacției chimice rezultă azot inofensiv (N2) și vapori de apă (H2O), substanțe care sunt ulterior eliminate prin toba de eșapament.

Domenii de utilizare

AdBlue® este un produs netoxic și nepericulos, utilizat în special pentru vehiculele cu motoare diesel EURO5 și EURO6 prevazute cu tehnologia SCR (SELECTIVE CATALYTIC REDUCTION). Ca și domenii generale de utilizare regăsim:

  • Camioane, autobuze și autoturisme
  • Mașini agricole cum ar fi: tractoare, combine de recoltat și alte mașini de recoltat
  • Utilaje de construcții cum ar fi: excavatoare, buldozere, autobasculante, macarale mobile
  • Utilaje non-rutiere cum ar fi: generatoare, stivuitoare și multe altele

Instrucțiuni de manipulare și depozitare

Produsul se va păstra în ambalajul original, închis etanș, departe de alimente și protejat de acțiunea apei și a razelor solare. A nu se lăsa produsul la îndemâna copiilor.
AdBlue® este o substanța coroziva. La realimentarea cu AdBlue® aveți grijă ca lichidul să nu se scurgă pe parțile vopsite ale mașinii.
Asigurați o temperatură de depozitare în intervalul -10°C și +30°C. Feriți soluția AdBlue® de contaminanți, apă, carburanți sau praf.*sursa: http://www.greenchem-adblue.com/?564/what-is-adblue

Pentru oferta noastră de produse AdBlue®, va rugam sa vizitați pagina Cerere Oferta